PwC flyttar till Våghuset

Revision- och rådgivningsbolaget PwC flyttar sitt Göteborgskontor till Våghuset i samband med att huset färdigställs under 2022. Kontorslokalen är om fyra våningsplan, plan 7 – 10, och omfattar 3 102 kvadratmeter.

– Vi ser fram emot att välkomna PwC till Våghuset, en av Göteborgs blivande ikonbyggnader. Huset har en nytänkande arkitektur som kommer att synas och göra avtryck i staden under många år framöver, säger Johanna Hult Rentsch, regionchef NCC Property Development.

Masthuggskajen har en mycket hög hållbarhetsprofil. 2018 var Masthuggkajen Sveriges första stadsutvecklingsprojekt som tilldelades en Citylab-certifiering. Dessutom vann projektet priset Årets Citylab-projekt 2020 för sitt hållbara stadsutvecklingsarbete.

– Att PwC värdesätter det hållbarhetsarbete som görs på Masthuggskajen och därmed vill bli en del av Sveriges första Citylab-certifierade stadsdel är en viktig markör, avslutar Johanna Hult Rentsch.

Våghuset byggs just nu tillsammans med Brick Studios av NCC och är de två första kontorsfastigheterna i den nya stadsdelen. Husen har ritats av White Arkitekter och kommer att stå klara för inflyttning i slutet av 2022.

Andra intressanta nyheter