Våghusets kontorsytor fullt uthyrda

NCC har tecknat hyresavtal med två nya hyresgäster om totalt cirka 1085 kvadratmeter kontorsyta i Våghuset på Masthuggskajen i Göteborg. Våghusets kontorsytor är i och med dessa förhyrningar fullt uthyrda.

– Våghuset har tagit plats som en av Göteborgs nya profilbyggnader, och intresset för att etablera sig här har varit stort under hela uthyrningsperioden. Vi ser fram emot att välkomna de nya hyresgästerna, säger Ola Hansson, tillförordnad avdelningschef NCC Property Development Väst.

I och med de två nya förhyrningarna är samtliga kontorsytor uthyrda i Våghuset på Masthuggskajen i Göteborg.

Segula Technologies, ett globalt teknikkonsultbolag, flyttar sitt Göteborgskontor till Våghuset på Masthuggskajen i Göteborg. Lokalen är om 722 kvadratmeter och belägen på våningsplan 3 av 13.

Rekrytering- och bemanningsföretaget Jurek flyttar även sitt Göteborgskontor till Våghuset. Lokalen de hyr är om 363 kvadratmeter och är beläget på våning 7 av 13.

Våghuset är beläget invid Järntorget, parallellt med grannfastigheten Brick Studios. Husen har ritats av White Arkitekter och färdigställs under 2023. Våghuset och Brick Studios är de första nybyggda fastigheterna som tagit emot hyresgäster i den nya stadsdelen Masthuggskajen. Under mars månad flyttar Mannheimer Swartling in i sitt kontor i Våghuset och PwC är på plats sedan hösten 2022.

Masthuggskajen har en mycket hög hållbarhetsprofil. 2018 var Masthuggkajen Sveriges första stadsutvecklingsprojekt som tilldelades en Citylab-certifiering. Projektet erhöll även utmärkelsen, Årets Citylab-projekt 2020, för sitt hållbara stadsutvecklingsarbete.

 

Andra intressanta nyheter